
בישראל קיימים כ- 550,000 עסקים וכל שנה נפתחים כ- 50,000 עסקים חדשים. כ- 300,000 בתי עסק מכבדים כיום כרטיסי אשראי והיקף הסליקה בישראל נאמד בכ- 250 מיליארד ₪ בשנה. שוק זה צומח בכ- 7% כל שנה במהלך 5 השנים האחרונות.
עמלת הסליקה הממוצעת בישראל עומדת על 1.2% אך השונות בין לקוחות גדולים ללקוחות קטנים היא גדולה ונעה בין 0.8% ללקוחות מאוד גדולים הסולקים מאות מיליוני ₪ לעמלה שיכולה להגיע גם ל- 6% לעסקים ברמת סיכון גבוה (כגון אתרי הימורים).
למרבית העסקים בישראל קיימת עמלה שונה בין עסק פיזי (חנות) לעסק אינטרנטי. מהות ההבדל היא סוג העסקה – בחנות פיזית לרוב מדובר בעסקאות במסמך מלא (יש זיהוי של הלקוח במעמד העסקה ואף חתימה שלו על השובר), לבין עסקאות במסמך חסר (עסקאות טלפוניות/אינטרנטיות). השוני בעמלות לרוב יעמוד על תוספת של 0.5%-1% והוא נובע מעצם העובדה שכיבוד עסקאות במסמך חסר היא מסוכנת יותר לסולק מעסקאות במסמך מלא, להן בעל הכרטיס לא יכול להתכחש.
כל בית עסק שמעוניין לכבד כרטיסי אשראי צריך להצטייד במסוף – (רכיב טכנולוגי) שתפקידו לשדר את העסקאות, לקבל אישור/סירוב לעסקה ולדאוג לביצוע העסקה (העברת הכסף מבעל הכרטיס לבעל העסק). בגין המסוף משלמים בתי העסק בנפרד סכום חד פעמי של כמה מאות ₪ ובנוסף תשלום חודשי שנע בין עשרות למאות ₪ בכל חודש. זאת בנוסף על עמלת הסליקה המשולמת לחברות האשראי.
לכל עסק יכול להיות יותר ממסוף אחד או מסוף אב תחתיו מוקמים מסופים בנים (רשתות חנויות למשל).
מועדי זיכוי חשבונו של בעל העסק יתבצע לרוב בשניים-שלושה מועדים במהלך החודש (2,8,15).
בשל העובדה שעסקים קטנים רבים נדרשים לתזרים מזומנים יציב התואם את פעילות העסק שלהם הם יהיו חייבים להקדים את מועדי הזיכוי. הליך זה קרוי ניכיון. לניכיון נדרשים גם כל העסקים המוכרים בתשלומים ללא ריבית. ללא הליך ניכיון יקבל העסק את כספי העסקה בצמוד לביצוע התשלומים של הלקוח. אם רכש הלקוח בעשרה תשלומים של 100 ₪, יקבל בית העסק כל חודש 100 ₪ (בניכוי עמלת הסליקה) במשך עשרה חודשים. בית עסק שמעוניין בביצוע ניכיון תשלומים לרוב יידרש לפנות לחברת ניכיון (נפרדת מח' האשראי), לחתום על הסכם העמדת אשראי וכמובן לשלם ריבית ניכיון שנפרד לעמלת הסליקה של בית העסק.
מחפשים חברת סליקה מקצועית שתיתן לכם מענה בתחום? צרו איתנו קשר עכשיו ונשמח לעזור.
מידע נוסף:
מידע נוסף